27 Березня 2013, 01:33
В Івано-Франківську представили новий туристичний маршрут в рамках проекту «Мистецька палітра Прикарпаття».
.
.
«Головною метою проекту є інтеграція культури і народного мистецтва Прикарпаття в існуючий туристичний продукт. У нас дуже багато талановитих майстрів, але ми шукали саме таких, які готові ділитись своїми знаннями з іншими людьми, з туристами», - розповідає начальник управління туризму облдержадміністрації Наталія Гасюк.
.
.
За її словами, проект розпочався у червні. Фінансову підтримку проекту надали Посольство Фінляндії в Україні та обласна держадміністрація.
.
До участі у проекті долучитись 126 майстрів народного мистецтва, які проживають на Прикарпатті. Більшість із них представлені у каталозі «Мистецька палітра Прикарпаття».
.
.

Народні умільці радо погодились зустрічати туристів, надавати їм майстер-класи, розповідати про своє захоплення, традиції та історію краю чи села.
.
Новий туристичний маршрут, каже Наталія Гасюк, відкриє гостям Прикарпаття секрети вишивки, бісероплетіння, різьбярства, гончарства, писанкарства та інших видів народного мистецтва, яке віками зберігаються на Прикарпатті.
.
. .
.
Проект «Мистецька палітра Прикарпаття» не лише популяризуватиме народне мистецтво серед туристів області, але й покращить зайнятість сільського населення та залучить його до туристичної індустрії краю.
.

.
.
.

За словами начальника управління культури, національностей та релігії облдержадміністрації Володимира Федорака, нині в області живуть та працюють понад 800 народних майстрів. У своїх творах вони використовують колористику та орнаментальні знаки, яким понад 5 тисяч років.
.
.
В області діють проекти «Екскурсійне намисто Прикарпаття» та «Музейне коло Прикарпаття».
.
.
Прзентація була доповнена виставкою робіт майстрів народної творчості.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.



Відвідайте також:


Музей етнографії і побуту с. Саджава

Літературний музей Прикарпаття

Музей «Покутська хата»