04 Квітня 2013, 11:44
http://4.bp.blogspot.com/-UozzmSDkXew/Tb6m_NE0pII/AAAAAAAAA4w/oExnXO2ZTk4/s640/p02_gallery.jpg

11-12 травня у місті Коломиї вже всьоме відбудеться фольклорний фестиваль «Писанка».

До дійства залишилось трохи більше місяця, тож місцева влада, заручившись підтримкою управління культури, у справах релігій та національностей облдержадміністрації активно готується до приїзду гостей, яких тут очікують вдвічі більше як минулого року.

.

Відбулося засідання організаційного комітету з проведення фестивалю «Писанка»..

Як зазначалося, від традиційного сценарію відходити не будуть. В межах фестивалю в середмісті буде організовано виставку-продаж виробів декоративно-прикладного мистецтва, роботи майстрів народної творчості. За словами начальника відділу культури Коломийської міської ради Уляни Мандрусяк, «фестиваль «Писанка» набуває розмаху, його знають в світі й для писанкового міста Коломиї - це велика гордість, оскільки все, що пов’язано з цим дійством – це наші традиції, народні вірування, християнські звичаї і традиції».

.

На фольклорному фестивалі «Писанка» у Коломиї очікують чималу кількість народних колективів та сольних виконавців. Як запевнив начальник управління культури, у справах релігій та національностей облдержадміністрації Володимир Федорак, кожен район області представить свої традиції святкування Великодня.

.

«Збереження та популяризація українських традицій, зокрема писанкарства та декоративно-ужиткового мистецтва - це дійсно унікальна справа, яку треба робити постійно», -переконаний заслужений працівник культури України Володимир Федорак. За його словами, «збереження секретів народних промислів і, зокрема, писанкового розпису є надважливим у царині мистецтва, щоб передати ці вміння і навики молодому поколінню українців».

.

Основне фестивальне дійство проходитиме на сцені біля Музею писанкового розпису та Парку семи писанкових скульптур, створеного в межах Президентського проекту Оксани Островської. Подали заявки на участь у Всеукраїнському фольклорному фестивалі «Писанка» колективи з Донеччини, Запоріжжя, а також Польщі, Угорщини та Румунії (вже підтвердили свої заявки).

.

Для гостей фестивалю «Писанка» по-коломийськи протягом двох днів буде проведено безліч цікавих майстер- класів та різноманітних виставок, які, як обіцяють організатори, задовольнять смаки найвибагливіших поціновувачів прекрасного.

Фіртка



Відвідайте також:


Корпоративний музей ВАТ "Прикарпаттяобленерго" Музей електрифікації Прикарпаття

Музей "Природа Землі Галицької"

Івано-Франківський історико-меморіальний музей Олекси Довбуша