17 Вересня 2009, 10:11

19—20 вересня на Рожнятівщині відбудеться відкритий обласний фольклорний фестиваль «Бойко-фест».

Просто неба у мальовничій Осмолоді у відпочинковому комплексі «Вільні вітри» фестивального дня буде на що подивитись кожному. «Зроби життя яскравішим! Прийди у вишиванці!» — закликають організатори цього неповторного дійства.
А напередодні фестивалю знані люди нашого краю у школах району проведуть творчі зустрічі. Працюватимуть майстер-класи народної творчості, виставки-продажі. А подорож в урочище Яла, під час якої передбачається спілкування з вояками УПА, відкриє ще одну сторінку історії визвольних змагань.

Зі «Скрині наших предків» почерпнуть присутні зразки автентичного мистецтва завдяки виступам народних колективів району та області. А концерт «Твої юні таланти, Бойківщино» з участю переможців обласних і всеукраїнських пісенних фестивалів ознайомить усіх з розвитком художньої самодіяльності в районі. Насолоджуватимуться присутні виступами заслужених артистів України наших земляків Марти Шпак та Ольги Велки, солістки Івано-Франківської філармонії Наталії Шутяк, солісток Світлани Весни та Віталіни Липовської.
Обіцяє бути яскравим та колоритним і фестивальний день, який збігається з днем селища, і в Брошневі-Осаді. Святочна літургія, виставка квітів «Бойківський оберег», виробів майстрів прикладного мистецтва, фотовиставка робіт членів аматорської народної фотостудії «Пролісок», духовий оркестр, урочисте привітання жителів Брошнева-Осади та гостей свята зроблять це свято неповторним і незабутнім. «Моя свята бойківська земля» — за такою тематикою виступатимуть поети бойківського краю та народні колективи області.

А ще очікують на Фому, популярні музичні гурти «Горгішелі», «С.К.А.Й», «Гудімов» «Піккардійську терцію». Будуть гості і із зарубіжжя. Не обійдеться і без української дискотеки просто неба.

http://vezha.org/news/17495.html


Відвідайте також:


Музей визвольних змагань Прикарпатського краю

Музей визвольних змагань ім. Василя Андрусяка «Грегора Різуна» полковника ОУН-УПА

Карпатський крайовий музей визвольних змагань