09 Жовтня 2009, 11:47

В Коломийському музеї Гуцульщини і Покуття ім. Й. Кобринського відкрито виставку івано-франківських художників Володимира Сандюка та Олега Чуйка "Вітер з Карпат". За творчим задумом митців, започаткована у мальовничому передгір’ї Карпат, акція повинна донести вияв глибин їх художнього переосмислення буття до глядачів у різних куточках України.

Володимир Сандюк працює в техніці олійного живопису. Завдяки пульсуючим феєрверкам кольору надає природі, карпатським краєвидам метафоричних ознак. Свідомо уникаючи документальної подібності гірських пейзажів, художник сміливо підсилює природні барви, з відвертою експресивністю витворює ритміку колірних площин, а це засвідчує спорідненість авторського стилю із традиціями народного мистецтва. "Сяйво гір", "Рідний край", "Багряний Петрос", "Золото Чорногори" — це ода красі Карпатського краю, виспівана в кольорі та лінії.

Невимушено елегантний розпис по шовку Олега Чуйка відтворює найглибші, потаємні почуття людини, миттєвості її духовного прозріння, просвітлення. У творах автор підносить істинне, вічне, святе. Сюжетна лінія творів "Благо Дать", "Брама до молитви", "Монастирський спокій" та інших — це момент таїнства відкриття, творчого злету, вияву високої духовності через образ. Інша грань маляра прочитується у творах "Вікна у вчора", "Метаморфози", "Предвічний рух", у яких авторське осмислення сенсу буття, зіставлення духовного з матеріальним закодоване мовою символів і семантики кольору.

http://odtrk.if.ua/2009/10/09/в-коломиї-відкрито-виставку-івано-фра/



Відвідайте також:


Літературний музей ім. Мирослава Ірчана

Музей історії села Шевченкове

Народний музей Гуцульського театру Г. М. Хоткевича