10 Грудня 2008, 12:54

В Івано-Франківському краєзнавчому музеї відкрито цікаві передріздвяні виставки. Зокрема, тут експонується виставка “Дивосвіт різдвяного затишку”. На виставці представлені кращі роботи учнів шкіл міста та позашкільних закладів (композиції, інсталяції, авторські новорічні – різдвяні іграшки та листівки). Всі дитячі роботи експонуються як конкурсні.

Одночасно з цією виставкою експонується і виставка “Святкова філокартія”. На виставці можна побачити унікальні різдвяні листівки як з фондів краєзнавчого музею, так і приватних колекцій, зокрема: листівки надруковані в 1908 р. у Станиславові, а також значна колекція вітальних листівок виданих у Львові, Кракові, Канаді та США (1903 – 1911 рр.).

Окремим розділом експозиції є святочні листівки видавництва “Хвилі Дністра” з репродукціями ікон, автором яких є Дарія Гуляк – Кульчицька (малярка, іконограф з США). Авторкою вперше відображено українську матір в образі Богородиці та народних строях різних етнографічних регіонів України. Виставка працює в музеї до 19 січня 2008 р.



Відвідайте також:


Музей–оселя родини Івана Франка

Музей "Герої Дніпра"

Музей визвольних змагань Прикарпатського краю