30 Березня 2010, 10:26
26-27 березня проходив обласний конкурс та виставка народних ремесел «Знай і люби свій рідний край» на базі Косівського інституту прикладного та декоративно мистецтва Львівської національної академії мистецтв, який організував обласний державний центр науково-технічної творчості учнівської молоді. У відкритті конкурсу взяли участь: заступник начальника головного управління освіти і науки облдержадміністрації Гаврилюк І.О., директор Косівського інституту прикладного та декоративного мистецтва Мартинюк С.Л., начальник відділу освіти Косівської райдержадміністрації Козьменчук В.Я. та ін.

Конкурс проводився з метою виявлення досягнень учнівської молоді області з виготовлення виробів народних ремесел та декоративно-ужиткового мистецтва, популяризації різьби по дереву, вишивки, ткацтва, кераміки та розпису тканин як складових національної культури, традицій місцевих осередків народних промислів, підвищення ефективності та якості роботи щодо розвитку народних промислів і ремесел в закладах освіти, створення оптимальних умов для позакласної пошукової, дослідницької, конструкторської та продуктивної праці учнівської молоді, вихованню підростаючого покоління в дусі національних традицій тощо.

В конкурсі взяли участь 158 гуртківців позашкільних навчальних закладів та учнів загальноосвітніх шкіл усіх районів та міст області, які виступали в номінаціях: різьба по дереву – 69 учасників, художня вишивка – 43, кераміка – 15, ткацтво (гобелен) – 19, батик – 12.

Учасники конкурсу під час роботи виконували такі завдання:

- різьба по дереву - наносили на скриньки власні композиції та виконували різьбу;

- художня вишивка, гобелен, батик, кераміка – виконували творчі роботи.

Конкурс став звітом творчих об’єднань, гуртків народних ремесел загальноосвітніх шкіл і позашкільних закладів області.

Багаторічний досвід по відродженню народних ремесел і промислів в навчальних закладах області засвідчує перспективність даного напрямку роботи, багатоплановість освітньо-виховних, духовно-просвітницьких завдань, вирішення яких в значній мірі сприяє допрофесійній підготовці.

За результатами конкурсу 22 та 27 учасників відзначені дипломами обласного державного центру науково-технічної творчості учнівської молоді та Косівського інституту прикладного та декоративного мистецтва ІІ та ІІІ ступеня.

Всього на виставку народних ремесел «Знай і люби свій рідний край!» було представлено понад 1000 експонатів в розділах (різьба по дереву, гончарство та художня кераміка, художня вишивка, плетіння та ткацтво, батик, декоративний розпис, макраме, вироби з природного матеріалу).

Кращі роботи будуть представлені на Всеукраїнську виставку-конкурс декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва «Знай і люби свій рідний край!».

http://www.gov.if.ua/modules.php?name=News&file=article&sid=10932



Відвідайте також:


Художньо-меморіальний музей Василя Касіяна

Музей «Берегиня»

Музей історії села та визвольних змагань ім. Романа Шухевича