13 Квітня 2010, 01:47
Побоювання, чи не змінить свою прописку фестиваль "Свято ковалів" виявилися безпідставними. Фестиваль буде, і названа точна дата: 7-9 травня. Проходитиме, за традицією, на майдані Шептицького, де учасники фестивалю з Фінляндії, Бельгії, Білорусі, Швеції, Норвегії, Росії, Австрії, США, Болгарії, Польщі, Голландії, Франції, Австралії, Ізраїлю, Литви, Латвії та з інших країн демонструватимуть ковальську працю.

Тут же діятиме ярмарок кованих речей. Будуть майстер-класи, презентація авторського ковадла та ручних ковальських інструментів від школи традиційного ковальства Богдана Попова (Київ), виставка «Сакральний знак в творах ковальства», відливання сувенірних ковадл.

Не відійдуть від традиції спільного виготовлення ковальських композицій. Івано-Франківськ вже має від попередніх фестивалів "Букет майстрів", "Дерево щастя", "Великоднє сонце". На минулорічному фестивалі робили композицію "В рамках ковальських традицій", і тепер її урочисто відкриють. А на цьому фестивалі ковалі України та іноземні гості виготовлять композицію «Коло ковальських кілець». До речі, в минулому році Івано-Франківськ увійшов у «Кільце європейських ковальських міст».

Завершиться Свято ковалів відкриттям 8-ї міжнародної виставки «Орнаментальне ковальство».

http://www.news.if.ua/news/5277.html



Відвідайте також:


Літературний музей ім. Мирослава Ірчана

Музей визвольних змагань ім. Василя Андрусяка «Грегора Різуна» полковника ОУН-УПА

Музей мистецтв Прикарпаття