03 Червня 2010, 10:53
Сьогодні в культурному центрі Посольства України в Парижі відкриваються дві виставки коломиян: мистецтво традиційної гуцульської культури та твори сучасного мистецтва про франко-українську дружбу (фото, акварелі, живопис, скульптура), надані Національним музеєм народного мистецтва Гуцульщини та Покуття імені Йосафата Кобринського та музеєм «Писанка».
Будуть, зокрема, представлені роботи прикарпатських художників Мирослава Ясінського, Василя Андрушка, фотохудожника Яреми Проціва та 28 нормандських художників з м. Каен.

За словами директора Коломийського музею Ярослави Ткачук, це своєрідний підсумок десятиріччя культурної співпраці музею з французькими художниками мистецької асоціації DUNE, українською діаспорою у Нормандії та Посольством України у Французькій Республіці. Президент асоціації Режіс Бодруг має українське коріння – батько його родом з Яблунова Косівського району.

А цього місяця в музеї Олеся Гончара у Києві і в Коломийському музеї народного мистецтва Гуцульщини та Покуття буде презентовано альбом «Гуцульська вишивка», який видано завдяки екс-послу Французької Республіки в Україні Жан-Полю Везіану.
http://www.news.if.ua/news/6622.html


Відвідайте також:


Музей «Берегиня»

Національний заповідник «Давній Галич»

Музей Григорія Крука