12 Червня 2010, 12:24

Виконавці проекту «Відкритий туризм: доступність відпочинку на Івано-Франківщині для людей з особливими потребами», що впроваджується за підтримки Фонду Східна Європа, днями завершили виконання основних заходів, що були заплановані в рамках проекту, зокрема, в трьох музеях Івано-Франківщини проведені роботи щодо забезпечення безбар’єрного доступу до приміщень:

  • музею Наталії Кобринської в м. Болехів (облаштовані під’їзні шляхи до музею);
  • музею-садиби М. Угрина-Безгрішного в м. Рогатин – філіал Івано-Франківського обласного художнього музею (збудовано два пандуси);
  • музею «Природа землі Галицької» в м. Галич Галицького національного природного парку (встановлено пандус).

Усі об’єкти обладнані кнопками виклику персоналу, а також позначені спеціальним маркуванням, що сигналізує про обслуговування людей з обмеженими можливостями.

Окрім того, в рамках проекту було:

  • проведено аналіз нормативно-правового поля щодо забезпечення доступності об'єктів та закладів для людей з обмеженими можливостями;
  • видано методичні рекомендації щодо облаштування об’єктів туристичної інфраструктури для осіб з обмеженими можливостями (отримати видання можна безкоштовно, звернувшись в РТІЦ за адресою вул. Галицька,4а, м. Івано-Франківськ, тел. 0342 502474);
  • здійснено моніторинг об'єктів туристичної інфраструктури і туристичних атракцій в Івано-Франківській області на предмет доступності для людей з особливими потребами.
  • інформацію про перевірені об’єкти розміщено в окремому розділі про «Доступне Прикарпаття» на сайті Регіонального туристично-інформаційного центру з метою поширення інформації про можливості безбар'єрного відпочинку на території Івано-Франківської області – www.inva-tour.if.ua

Проект «Відкритий туризм: доступність відпочинку на Івано-Франківщині для людей з особливими потребами» започатковує засади розвитку туризму для осіб з особливими потребами в Івано-Франківській області.

Партнери проекту: Товариство молодих інвалідів «Братерство», Благодійна громадська фундація ім. Короля Юрія та головне управління з питань туризму, євроінтеграції, зовнішніх зв’язків та інвестицій ОДА.

Підтримка проекту К09 - 0067 здійснена Фондом Східна Європа та компанією Telenor Group в Україні в рамках спільної програми «Світ без обмежень: вільний доступ для людей з особливими потребами». Реалізація програми стала можливою завдяки фінансовій підтримці компанії Telenor Group та Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). Точка зору, відображена у цьому документі, може не збігатися з точкою зору донорів програми.



Відвідайте також:


Музей-бібліотека Михайла Бажанського

Краєзнавчий музей селища Делятин

Національний музей народного мистецтва Гуцульщини та Покуття ім. Й. Кобринського