24 Червня 2010, 11:45
Уже третій рік поспіль наприкінці липня в рамках святкування Дня міста Яремче відбудеться фестиваль сучасної української культури - “Потяг до Яремче”. Цьогоріч він проходитиме 2 дні — 23 та 24 липня. “Відмінною рисою цьогорічного фестивалю є рівноцінне поєднання літературної, музичної та художньої частин, а також безліч змагань та майстер-класів” - говорить на вчорашній прес-конференції керівник проекту Ірина Викалюк.
“Основна частина літературної програми пройде у форматі тандемних зустрічей, коли на одній сцені зустрічаються 2 автори, які самі обиратимуть тему для дискусії та хід свого виступу” - розповідають організатори. Тут гості фестивалю зустрінуться як з відомими “метрами” літератури, такими як Тарас та Юрій Прохаськи, Юрій Винничук, Юрій Іздрик, Олександ Фоззі Сидоренко, так і з молодими але не менш талановитими — це Григорій Семенчук, Мирослав Боднар, Юрій Завадський і Тарас Жеребецький. Також в рамках літературної чатини відбудеться арт-корпоратив “Drumтиатр” за участю Юрка Іздрика та Грицька Семенчука, що разом є поєднанням текстів, візії і музики.

Серед новинок фестивалю буде літературний слем за участю молодих авторів, участь у якому зможуть взяти всі бажаючі. Також нововведенням стало змагання серед молодих музичнох гуртів на головній сцені фестивалю та ще один майстер клас — створення короткометражних мультиків, взяти участь в якому зможе кожен охочий, а наприкінці концерту — перегляд українських мультфільмів на основній сцені фестивалю. Організаторами ще й запроваджено конкурс “Смачна гуцульська кухня”, мета якою є не тільки нагодувати усіх “фестивальників”, а й продемонструвати корисність та якість гуцульської кухні. До конкурсу “Смачна гуцульська кухня” запрошуються також усі бажаючі продемонструвати свої кулінарні здібності.

Своєрідною родзинкою стане велика Школа дискусії, ініціатором якої є “Майстерня інновацій”. Темою для дискусії буде: “Для успішного бізнесу необхідне домінування романтики над прагматикою — так чи ні?”. Участь у дискусії візьмуть як і “гуру” бізнесу, так і творчі особистості — предстаники літератури, мистецтва та музики.

Незмінною частиною “Потягу до Яремче” будуть театралізовані казки та майстер-класи з гуцульського ремесла. І вже традиційно - “арт-розвага” від Яреми Стецика — звичайний боді-арт у незвичайному виконанні.

За матеріалами інтернет-ресурсу Правда.if.ua



Відвідайте також:


Кутський краєзнавчий музей

Історико-краєзнавчий музей селища Ворохта

Домашній музей жіночих прикрас