13 Липня 2010, 10:35

17 - 18 липня в с. Липа Долинського району відбудеться обласне свято патріотичної пісні “Яворина-2010”, присвячене 20-ій річниці Декларації про державний суверенітет України. Фестиваль “Яворина” є традиційним і проводиться щорічно, протягом 20-ти років, в урочищі “Розтока”. Обласний фестиваль проводиться з метою відродження патріотичної пісні та поезії, возвеличення українського народу, прославлення борців за волю України і виховання на їхньому патріотичному прикладі юнацтва та молоді, популяризація повстанської музичної скарбниці.

Завданням заходу є відродження, широка пропаганда кращих зразків української пісенної творчості, стимулювання розвитку патріотичної пісні та поезії, створення нових творів, залучення обдарованої молоді до творчої діяльності, відкриття нових імен та кращих творів.

У фестивалі беруть участь колективи вокально-хорового і музичного жанрів та окремі виконавці. Обов’язковим для всіх творчих колективів, учасників фестивалю є: виконання патріотичної пісні або поезії часів ОУН-УПА; виконання сучасних українських пісень пов’язаних із повстанською тематикою.

За інформацією офіційного сайту Івано-Франківської ОДА



Відвідайте також:


Музей етнографії і побуту с. Саджава

Музей Наталії Кобринської

Музей історії с. Іллінці