19 Липня 2010, 10:59
Минулої суботи, 17 липня, на Площі Різдва у Галичі відбулася VII обласна Галицька хорова академія, присвячена 20-ій річниці проголошення Декларації про державний суверенітет України. У національних костюмах біля пам′ятника Данилу Галицькому зібралися 16 хорових колективів з Опілля, Бойківщини, Покуття, Гуцульщини.
На обласне свято, що проводилося під гаслом «Єднаймося, люба Родино!», завітали голова обласної державної адміністрації Михайло Вишиванюк, голова обласної ради Ігор Олійник та керівники району.
Вітаючи учасників та гостей урочистостей, голова ОДА підкреслив׃ «Не випадково Галицька хорова академія і заходи до проголошення Декларації про державний суверенітет України проводяться в Галичі, столиці Галицько-Волинського князівства, до дзвонів якого свого часу прислухалася Європа. Це древнє місто стало великим майбутнім української держави.
Сьогодні ми щасливі тим, що до голосу Києва прислухається не тільки Європа, а й світ. Пройшовши 20 років, ми не повинні мати сумніву в тому, що Україна є і буде процвітаючою державою. Наш Президент Віктор Янукович переконаний, що українська держава увійде до двадцятки найрозвиненіших країн світу. Оголошена відповідна програма, вона непроста. Але ми пройдемо цей шлях. Через 10 років Україна буде процвітаючою державою! Я вірю в це, шановні галичани!»
Особливої урочистості святу Галицької хорової академії додало театралізоване дійство «Древній Галич Княжої доби», різноголосе виконання двома десятками хорів пісні «Пильнуй, Україно!», покладання квітів до пам′ятників Данилу Галицькому і Тарасу Шевченку. Ще довго над Галицькою Площею Різдва лунали щирі побажання та мелодійний хоровий спів. «Дай Боже, щоб український народ заспівав єдиним хором», - зазначив на святі голова Галицької РДА Григорій Івасишин.

За інформацією офіційного сайту Івано-Франківської ОДА



Відвідайте також:


Літературно-меморіальний музей Івана Франка

Музей народної архітектури та побуту Прикарпаття

Музей історії міста Болехова ім. Романа Скворія