26 Липня 2010, 10:47
На одноіменній вулиці Івано-Франківська 18 липня відбулися святкування. 1410 року війська польського королівства та Великого князівства Литовського розбили біля Грюнвальда лицарів Тевтонського ордену. Як розповідають науковці, ця битва зупинила 130-літню агресію Німецького ордену на литовські та білоруські землі. А ще - поклала край німецькому «походу на Схід» — так званий «Drang nach Osten». На свято вулиці прийшли майже півсотні іванофранківців. Діти влаштували традиційний малюнок на асфальті. А хлопчаки змагалися на швидкість поїдання кулеші. Аби сили додалося. Тим часом "грифонівці" продемонстрували свою силу та вміння захищатися від нападників по-сучасному.
До перемоги на Грюнвальдом долучилися й прикарпатці. Це вихідці з Галицького князівства, які були у складі військових частин - тодішні хоругви. Розповідає історик Михайло Головатий:

"Було 7 хоругв Галицького князівства - Перемишльська, Холмська, Львівська, Галицька - під білим прапором з чорною Галкою і 3 подільських. Ми можемо гордитися цією перемогою, бо у перемогу зробили внесок наші предки"
За інформацією ТРК "Вежа"


Відвідайте також:


Національний музей народного мистецтва Гуцульщини та Покуття ім. Й. Кобринського

Музей "Природа Землі Галицької"

Музей історії села та визвольних змагань ім. Романа Шухевича