26 Серпня 2010, 01:16
У виставкових залах Національного музею народного мистецтва Гуцульщини і Покуття ім. Й. Кобринського в Коломиї експонується персональна виставка львівського художника Юрія Лесюка.

Він Заслужений художник України, завідувач відділу малярства Львівського коледжу декоративного та прикладного мистецтва ім. І. Труша, учасник понад 80 всеукраїнських і міжнародних виставок.

Народився митець в селі Ковалівці, неподалік Коломиї. Романтик і сентименталіст, він усе своє творче життя присвятив рідному краєві. Це відображено в його полотнах. Юрій Лесюк фахівець станкового малярства, його роботи зберігаються в художніх музеях України, а також у приватних збірках багатьох країн світу.

Кожна картина цього художника написана з такою любов’ю, що не переобтяжує глядача ані композиційно, ані колористично. Але чи не найважливіша риса більшості його полотен — правдиве відтворення народної культури, давніх обрядів і традицій, про що промовисто свідчать картини: «Деревечко низенько, низенько…», «Барвінкова», «На добрий день».

Експонуватиметься виставка Юрія Лесюка в Коломиї місяць.

ОДТРК



Відвідайте також:


Музей історії села Шевченкове

Літературно-меморіальний музей Василя Стефаника

Музей "Природа Землі Галицької"