20 Вересня 2010, 10:49

Поруч з нещодавно відкритим музеєм під відкритим небом у Коломиї Арт-Гражда (мистецька оселя) буде збудована церква. Цілий комплекс, який нагадує своєрідне гуцульське міні-село, у скорому часі збагатиться храмом, що будують у притаманному для гуцулів стилі.

Черговий крок до зведення нової святині здійснено 15 вересня. Цього дня Правлячий Архієрей Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ Миколай (Сімкайло) разом із священиками здійснив освячення накупольних хрестів, якими увінчається церква Божого Милосердя на території комплексу.

Владика побажав керівникам та працівникам мистецького проекту бути наполегливими у поставлених цілях і пам’ятати, що через церкву зможуть випрошувати Божого благословення для найсокровенніших задумів, котрі ведуть людину до щастя і спасіння.

За словами керівника кооперативу «Зодчий», який опікується облаштування мистецького осередку, Івана Озарука, ціллю нового культурного центру є показати і передати молодому поколінню багатство української самобутності. У музеї можна побачити багато національних речей гуцулів. А ще на території комплексу ведеться господарство, тут є: вівці, корови, кози, індики, качки, гуси тощо.

Коломия Веб



Відвідайте також:


Літературно-меморіальний музей Леся Мартовича

Кімната-музей В.Івасюка

Громадський музей села Вербіж