08 Жовтня 2010, 11:01
7 жовтня в культурно-мистецькому центрі “Є” відбулася презентація щодо Другого Всеукраїнського літературного фестивалю ім. Т.Мельничука – “Покрова”.

На презентації виступили начальник управління культури Івано-Франківської облдержадміністрації В.Федорак, відповідальний секретар НСПУ Я.Ткачівський, меценат В.Козачок. Керівник галузі культури області наголосив на потребі фестивалю, поєднанні в ньому кількох позитивних напрямків – вшанування творчості письменників минулого, представленні сучасників, популяризації української літератури.

Цьогорічний фестиваль 14-15 жовтня 2010 р. проводитиметься за підтримки голови Івано - Франківської облдержадміністрації М.Вишиванюка та меценатів. Він є другим з часу проведення. Організатори мають намір впроваджувати його щорічно.

Серед учасників ІІ Всеукраїнського фестивалю (а їх буде близько 30 осіб) - знані в Україні і за кордоном письменники Петро Мідянка, Степан Процюк, Тарас Прохасько, Володимир Єшкілєв, Ярослав Ясінський, Галина Петросанюк, Таня Малярчук та ін. Окрім літературної частини відбудеться ще й музична – за участі івано - франківських музичних гуртів.

Метою фестивалю є розвиток української культури (зокрема, літератури і музики), виховання в молоді доброго естетичного смаку, адже що саме фестивальне життя найбільше впливає на розвиток молоді, сприяє розвитку молодих обдарувань.

Ім’я Тараса Мельничука є знаковим для вітчизняного літературного процесу. Його нестримна гуцульська духовна і естетична потуга повинні стати прикладом для молоді – як можна і потрібно творити високе європейське мистецтво на національних підвалинах.

Відкриття Другого літературного фестивалю ім. Тараса Мельничука “Покрова” відбудеться 14 жовтня 2010 р. о 15.00 год. в культурно-мистецькому центрі “Є” (вул. Незалежності, 31).



Відвідайте також:


Музей «Покутська хата»

Літературно-меморіальний музей І. Федорака

Музей визвольних змагань Покутського краю