26 Жовтня 2010, 10:19
Сьогодні в Івано-Франківську відкривається персональна виставка Заслуженого майстра народної творчості України, члена Національних спілок художників та майстрів народного мистецтва України Дмитра Сивака. Виставка присвячена двом ювілейним датам в житті Дмитра Сивака: 60-річчю з дня народження і 35-річчю творчої діяльності.

Уродженець Буковини, з 1975 року митець живе і працює в Івано-Франківську, професійно займається малярством, іконописом та різьбою по дереву.

Дмитро Сивак — автор багатьох монументально-декоративних композицій, які прикрашають будівлі у Галичі, Бурштині, Івано-Франківську, адмінбудинок «Азовсталі» у Маріуполі.

Його станкові твори експонувалися на багатьох всеукраїнських та міжнародних виставках. Вони зберігаються у музеях Києва, Івано-Франківська, Коломиї, Червонограда, а також у приватних колекціях Німеччини, Румунії, США, Канади, Японії та Росії.

Останнім часом Дмитро Сивак пише ікони, які зараз знаходяться в багатьох храмах України. Хрест— найвизначніший символ його творчості.

Кожен з нас — то глибока таїна. І кожен з нас творить світ на свій смак, — вважає майстер Дмитро Сивак.

Наблизитись до таїни його творчості можна, відвідавши персональну виставку автора у приміщенні виставкового залу обласної організації НСХУ.

ОДТРК



Відвідайте також:


Регіональний історико-краєзнавчий музей Гуцульщини

Музей гуцульського побуту, етнографії та музичних інструментів Романа Кумлика

Музей "Українська старовина"