15 Листопада 2010, 10:12
Сьогодні (15 листопада) о 15 год. у виставковому залі Національної спілки художників України відкривається виставка творів Петра Боєчка: на вшанування пам’яті митця та до 75-ліття від дня його народження.

Митець народився на Тернопіллі, фах художника здобував у відомому училищі ім. Труша у Львові, а його творче життя розгорнулося в Івано-Франківську. Петро Боєчко був членом НСХУ, лауреатом обласної премії ім. Ярослава Лукавецького. Численні роботи подарував музеям нашого краю, а також Києва, Тернополя, Львова, Почаєва. Його твори є у приватних колекціях в Україні та за її межами.

Працював в галузі станкового та монументального живопису. Найвідоміші полотна: “Квітка з полонини”, “Дума про крила”, “Епос Карпат”, “Світло Різдва”, “Воскресіння” (1970). Мозаїки і розписи Петра Боєчка прикрашають інтер’єри та екстер’єри Івано-Франківська та інших міст.

За життя художник мав шість персональних виставок, був учасником численних творчих імпрез. Нагороджений дипломом Української Академії архітектури ІІ ступеня за здобутки в архітектурі та містобудуванні, почесними грамотами.

Найголовнішим у своїй творчості вважав долучитися до духовного збагачення рідного народу.

ОДТРК



Відвідайте також:


Літературний музей ім. Мирослава Ірчана

Краєзнавчий музей с. Кропивник

Музей "Природа Землі Галицької"