25 Листопада 2010, 10:47

25 листопада в державному архіві Івано-Франківської області відкрито книжково-документальну виставку “Пам’яті жертв голодоморів в Україні”.

В тематико-експозиційному плані цієї виставки представлено 9 оригінальних документів з фондів Станіславського воєводського управління (теперішнього державного архіву області), які підтверджують проведення маніфестацій, мітингів, зборів, організованих українськими партіями та культосвітніми установами в 30-ті роки минулого століття на підтримку голодуючих.

Зацікавлення у відвідувачів виставки викликали лист Рогатинського повітового староства до Станіславського воєводського управління про організацію днів жалоби з приводу утисків українців на Радянській Україні, лист Станіславського воєводського управління до Міністерства внутрішніх справ про конференцію ОУН, на якій обговорювались питання про утиски українців на Радянській Україні і надання їм допомоги, лист Надвірнянського повітового управління поліції до слідчого судді Станіславського окружного суду про діяльність комітету допомоги голодуючим на Радянській Україні та інші.

На виставці представлено також 20 тематичних друкованих праць, в яких підкреслюється, що Голодомор – жахлива сторінка в історії Українського народу, катастрофа планетарного масштабу.

З нагоди Дня пам’яті жертв голодоморів у Верховинській центральній районній бібліотеці відкрилась книжкова виставка “Велике народовбивство 30-х років”, а в Галицькій районній бібліотеці – книжково-ілюстративна виставка “Скорботна рілля України”.

ОДА



Відвідайте також:


Музей «Хата-Гражда» гуцульської господарки

Екотуристичний візит-центр

Музей імені Митрополита Андрея Шептицького