22 Лютого 2011, 07:56
21 лютого 2011 р. у виставковому залі обласного осередку Національної спілки художників України (м. Івано-Франківськ, вул. Незалежності, 53) відкрито виставку живопису та графіки Людмили Санік. Відкриття виставки було цікавим і передбачало безпосереднє спілкування з художницею.
Мисткиня розповіла про свій творчий шлях, про діяльність за кордоном, про перспективи українських митців, поділилася враженнями щодо перебування на Прикарпатті.
З вітальним словом виступили голова обласного осередку Національної спілки художників України І.Токарук, голова обласного осередку Національної спілки майстрів народного мистецтва В.Корпанюк, головний спеціаліст з музейної справи управління культури облдержадміністрації Г.Брицька та ін. На виставці представлено близько 40 робіт автора.
Людмила Санік народилася в м. Полтаві у 1957 р. Малювала з дитинства, закінчила художню школу, згодом – архітектурний факультет Полтавського технічного університету.

З 1984 р. працює більше десятиліття викладачем з методики образотворчого мистецтва у Полтавському педагогічному інституті ім. В.Короленка.

В 1995 – 1996 рр. викладає нетрадиційні техніки живопису в школі мистецтв у м. Стокгольм (Швеція) для дітей російського та українського походження.

В 1997 – 1999 рр. здійснює розпис іконостасу Грецької православної церкви імені Єлени та Константина в Стокгольмі.

В 1997 р. мисткиня є учасницею міжнародної виставки Solentuna – Messa (Швеція).

Твори Л.Санік було представлено на аукціонах Скандинавії. Багато робіт знаходяться у колекціях України, Німеччини, Швеції та Америки. Автор працює у живописі, виконує фольклорно-декоративні роботи у графіці.

Правда if.ua



Відвідайте також:


Снятинський літературно-меморіальний музей Марка Черемшини

Літературно-меморіальний музей Леся Мартовича

Музей «Борцям за волю України» с. Копачинці