25 Лютого 2011, 12:32
Серія фестивалів культури, що проходитимуть у рамках транскордонного співробітництва в п’яти населених пунктах України, Угорщини, Румунії та Словаччини, запланована на це літо. Мета програми, що здійснюватиметься за фінансової підтримки Європейського Союзу, місцевих сільських рад та громадських організацій, — збереження і розвиток національних культурних традицій в прикордонних регіонах.

Розпочнеться фестивальна хода 3-4 червня в місті Сату-Маре та селі Домагідо Гранца (Румунія) фестивалем молоді. Естафету підхопить українське село Неветленфолу Закарпатської області, де 18-19 червня пройде фестиваль національного танцю і народної музики, а 25-26 червня спільне свято обжинків відбудеться в угорському селі Опай. Серія міжнародних заходів культури завершиться 3-4 грудня у словацькому селі Янок фестивалем вертепів, повідомляє УКРІНФОРМ.

Організатори сподіваються, що на кожному з фестивалів виступлять близько 600 учасників фольклорних колективів із 4 країн, і на них побувають тисячі українців, угорців, словаків та румунів, які проживають у прикордонних регіонах.

На реалізацію програми транскордонного культурного співробітництва Європейський Союз виділив 93 тис. євро, ще 6 тис. євро для її здійснення додадуть самі учасники програми.

ОДТРК



Відвідайте також:


Музей-кімната «Мамина Світлиця»

Музей визвольних змагань Прикарпатського краю

Регіональний історико-краєзнавчий музей Гуцульщини