12 Квітня 2011, 11:46
В Коломиї у рамках міжнародної мистецької програми «Карпатський хребет», що діє вже чотири роки, впродовж двох тижнів проходив Всеукраїнський симпозіум-пленер «Коломия-2011-весна».

Головний натхненник та організатор — відомий художник з Хуста Закарпатської області Йосип Блєцка. Тільки минулоріч завдяки йому відбулося 9 пленерів — як всеукраїнських так і міжнародних.

Цього разу 20 художників, семеро з яких коломияни (Катерина Каркадим, Мирослав Ясінський, Віталій Бартєнєв, Олена Зотова, Галина Вінтоняк, Микола Семеняк, Емілія Бережницька), малювали давнє місто і його околиці.

Результати праці, а це близько 40 полотен, митці представили в Національному музеї народного мистецтва Гуцульщини та Покуття ім. Йосафата Кобринського на виставці, яку присвятили ще й двом мистецьким історичним подіям міста: 130-річчю від часу відкриття першої в Галичині виставки українських художників та 80-річчю виставки в музеї учнів львівської школи Олекси Новаківського, які в 30-х роках минулого століття активно виїжджали на пленери до Космача. Кілька робіт новаківців представлено й у Національному музеї.

ОДТРК



Відвідайте також:


Краєзнавчий музей селища Делятин

Літературний музей Прикарпаття

Музей Калущини