30 Березня 2009, 10:39

У виставковій залі навчально-методичного центру культури і туризму Прикарпаття (вул. Незалежності, 12) відкрито виставку декоративно-ужиткового мистецтва майстрів народної творчості. Експозиція буде діяти до 10 квітня 2009 року. На виставці експонуються твори майстрів народної творчості с. Смодне Косівського району.

При сільському Будинку культури працюють художні колективи: фольклорний, вокальний (має звання Народного), майстри народної творчості (відомі не лише в Україні). Свої твори представили: Богдан Ходан, Тарас Ходан - різьба на дереві; Людмила Якібчук - гуцульська кераміка; Галина Крицалюк, Параска Пасічник - художня вишивка; Марія Федірко - вироби із бісеру; Наталя Федірко - ткацтво; Христина Ходан - писанки; Юрко Ходан - вироби із шкіри.

Підгірське село Смодне розкинулось на березі річки Рибниці на межі з Старим Косовом. Перша згадка про нього датоване 1378 роком. Здавна відоме працьовитими і талановитими людьми, майстрами традиційного народного мистецтва: різьбярами на дереві, кушнірами, ткачами, вишивальницями і гончарами-кераміками.

Взірцем давньої гуцульської дерев'яної архітектури в селі є збудована в 1841 році Церква Св. Якими і Анни, а також збудований в 1893 році А.Тарнавським перший на Гуцульщині санаторій.

http://ifportal.net/news/full/16769.html#Scene_1



Відвідайте також:


Кімната-музей Героїв ОУН-УПА

Кутський краєзнавчий музей

Музей Михайла Грушевського