20 Травня 2011, 02:49

«Живопис». Так просто і лаконічно назвав івано-франківський художник Юрій Писар виставку своїх художніх робіт, яка відкрилась днями в Івано-Франківську, на базі місцевого Культурно-мистецького центру «Є».

Власне назва виставки говорить сама за себе: тут немає якихось абстрактних незрозумілих форм чи нетрадиційних сюжетно-композиційних рішень, тут немає неземних істот чи неприродньої кольорової гами. Тут є лишень такі прості і, здається, знайомі з дитинства пейзажі. Написані в різні періоди життя митця і в різних умовах, вони просто чудові: чудові своєю простотою, чудові красою зображених гір, лісів, моря, долин, вулиць міста, чудові простотою своїх кольорів і, зрештою, чудові тим позитивом, який вони випромінюють.

«Тут, - розповідає автор, - представлені роботи, написані в різні часи. Деякі з них створені мною одразу після закінчення університету, деякі – в пізніший період. Тут, як бачите, ж гори: гори Карпатські і Крим, є міські пейзажі».

Зі слів автора, більшість робіт експозиції є результатами поїздок на пленери, що, власне, і пояснює, чому виставка складається лишень з пейзажів.

Коломия Веб



Відвідайте також:


Домашній музей жіночих прикрас

Хата-музей кінофільму «Тіні забутих предків»

Краєзнавчий музей «Бойківщина»