26 Липня 2011, 11:13

У понеділок 25 липня о 18:00 на 5 поверсі Культурно-мистецького центру «Є» відкрилася виставка львівського художника В’ячеслава Яромова «Психологія маски». Обличчя характеризує людину – це головна тема експозиції «Психологія маски». Зовнішність може розкрити внутрішній світ людини. За формою обличчя можна певним чином визначити психологічний тип його власника. Маски – це штучні обличчя зі своєю психологією.


В’ячеслав Яромов прагне психологічної правдивості і відмовляється від венеціанських, театральних чи ритуальних масок. Він обирає для кожної маски міміку, яка відповідає характерові того чи іншого персонажу.


Виставка складається з 36 масок. Усі вони характеризуються ретельністю обробки і високим художнім рівнем. Маскам В’ячеслава Яромова властива бездоганність в зображенні рис обличчя, зачісок, головних уборів, образність і правдивість в зображенні різних персонажів: тут і воєначальники з поважним виразом обличчя, і славетні герої – англійський пірат Генрі Морган, герой середньовічних нідерландських і німецьких легенд Тіль Уленшпігель, й різні корінні жителі – довговухий тубілець острова Пасхи, індіанський вождь, кожен зі своїм виразом обличчя.


Для того, щоб створити неповторні маски, автор використовує власні моделі облич, зроблені з глини. В процесі відокремлення маски модель треба розколоти на частини. Тому кожна маска стає унікальною – оригіналом, який не піддається точному копіюванню.

Прем’єра виставки відбулась у червні в «ОМ-галереї» (м. Львів).

В Культурно-мистецькому центрі «Є» виставка триватиме до 5 серпня.



Відвідайте також:


Літературно-меморіальний музей Леся Мартовича

Історико-краєзнавчий музей с. Чернелиця

Музей родинних професій