04 Жовтня 2011, 01:47

Вчора, 3 жовтня, у виставковому залі Культурно-мистецького центру «Є» відкрилася перша персональна фотовиставка художниці Орбахоси. Орбахоса (Іванна Погребенник) народилася в м. Херсон. З 17 років мешкала в Більбао (Країна Басків, Іспанія).

З 2009 року вона живе і фотографує в Івано-Франківську та інших містах України. Свою увагу Орбахоса зосереджує на тому, що зазвичай залишається непомітним і що, водночас, є найприємнішим для зору – це форма, контрасти світла і контрасти кольорів, симетрія, геометричність тіней та об’єктів, обшарпані стіни, стара текстура поверхонь з облупленою фарбою, випадковий і свідомий орнамент, «урбаністична природа» тощо. Орбахоса успішно працює в ділянці фотографіки.

Вишукана геометрія, гармонія форм і поєднань кольорів надають відчуття впорядкованості, організованості й лаконічності під час споглядання її візуального світу. Роботи дебютної експозиції створено в результаті подорожей містами України.

Але картини Орбахоси – це не ілюстрації певної місцевості, а проникнення, перехід у майже незалежний від географії естетичний світ зорової насолоди.

Виставка триватиме по 17 жовтня.

http://paralleli.if.ua/



Відвідайте також:


Народний краєзнавчий музей ім. Юліана Целевича

Музей гуцульського побуту, етнографії та музичних інструментів Романа Кумлика

Історико-меморіальний музей Степана Бандери (філіал музею визвольних змагань Прикарпатського краю)