16 Квітня 2009, 11:50
15 квітня у виставковій залі науково-методичного центру культури і туризму Прикарпаття відкрито виставки художньої вишивки Софії Лесів (м. Моршин, Львівська обл.) та Марії Дзвінчук. Виставка приурочена світлому святу Христового Воскресіння.

Софія Лесів народилася в селищі Нові Стрілища Львівської області в родині де панували високі патріотичні почуття до України. Перебувала з матір’ю у висилці в Красноярському краї. Закінчила школу, згодом Красноярський Гірничий технікум. В 1964 р. повернулася на батьківщину чоловіка – м. Моршин. До 1990 р. працювала старшим інженером в будівельному управлінні. Художньою вишивкою захопилася в 60-річному віці, особливо технікою гладі. Вишила 130 картин – на яких природа нашого краю, квіти. Велика кількість картин розійшлася по світу – до Канади, Америки, Італії, Польщі. На першій персональній виставці в Івано-Франківську представлено 33 твори п. Софії.

Ганна Сов’як народилася в с. Спас на Коломийщині. Народжена в родині, яка шанувала давні звичаї, обряди та народне мистецтво. Пані Сов’як є визнаним майстром художньої вишивки з високим художнім рівнем виконання, великою кількістю різновидності орнаментів і різнобарвним колоритом. Ця виставка є першою, персональною.

На відкритті виставки з вітальним словом виступив заступник начальника управління культури облдержадміністрації п. В.Тимків. Також, виступив вокальний дует “Барвінок” (НМЦК і ТП) в складі З.Валіхновської, Г.Вівчаренко, Ю.Гайдичук, А.Клід, Е.Джички.

Всі бажаючі зможуть оглянути творчі роботи до 4 травня.


Відвідайте також:


Музей мистецтв Прикарпаття

Музей «Берегиня»

Музей визвольних змагань Покутського краю