10 Лютого 2012, 11:23

Міністерство культури України спільно з Івано-Франківської облдержадміністрацією домовились про заходи з метою облаштування приміщення Музею мистецтва Прикарпаття. Про це кореспонденту УКРІНФОРМу повідомив перший заступник Міністра культури України Юрій Богуцький.

«Я сьогодні мав бесіду з Михайло Вишиванюком і ми домовились про те, як діяти спільно: облдержадміністрації та Міністерству культури, щоб приміщення Музею мистецтв Прикарпаття привести до нормального стану, щоб зберегти цю пам’ятку культури», - повідомив Юрій Богуцький.

Він зауважив, що особисто оглянув експозицію Музею мистецтв Прикарпаття. «Прекрасна експозиція. Там зібрані основи духовності України. Іконописні школи, які там представлені, показані у всій своїй широті – від народних до професійних», - говорить Юрій Богуцький.

Нагадаємо, приміщення Музею мистецтв Прикарпаття знаходиться в Колегіальному костелі Непорочного Зачаття Діви Марії – пам’ятки архітектури 17 століття. Остання літургія в костелі відбулась у 1957 році. У 2000 році в костелі відновили дзвіницю й оновили його фасад.



Відвідайте також:


Художньо-меморіальний музей Василя Касіяна

Музей "Природа Землі Галицької"

Музей Івана Франка в селі Лолин