28 Квітня 2009, 10:54

25 – 26 квітня в м. Коломиї відбувся обласний відкритий фестиваль “Писанка”. Урочисте відкриття фестивалю відбулося на площі перед Музеєм “Писанка”. З відкриттям фестивалю його гостей та учасників привітав заступник голови облдержадміністрації В.Гладій, міський голова Коломиї Ю.Овчаренко, отримано благословення духовенства, повідомляє прес-служба ОДА.

Мистецька програма фестивалю, яка була представлена колективами аматорської народної творчості, користувалася популярністю серед глядачів. Для усіх зацікавлених діяла виставка - продаж творів декоративно - ужиткового мистецтва та працювала творча майстерня майстрів декоративно - ужиткового мистецтва. Перший день фестивалю завершився забавами для молоді.

Другий день фестивалю був не менш цікавим за програмним наповненням. У величне свято – Провідну неділю, всі бажаючі взяли участь у Святочних літургіях у храмах Коломиї. Колективи аматорської народної творчості продовжували зачаровувати глядачів святковою фестивальною програмою. Завершальним акордом фестивалю стало нагородження переможців та вручення подяк учасникам фестивалю. “Писанка – 2009” завершилась, тож до зустрічі на фестивалі “Писанка – 2010”!

Фестиваль “Писанка” був започаткований Коломийською міською радою у 2007 році. Він відбувся у Вербну неділю 2007 року на площі перед музеєм “Писанка”. У ньому прийняли участь 16 фольклорних колективів з міста та області. Майстер - клас декоративного розпису писанки провели 100 майстрів з області та інших областей України. Виставка - продаж виробів декоративно - ужиткового мистецтва охопила таку ж кількість майстрів, які брали участь у майстер-класах. Наступного, 2008 року фестиваль відбувся у м. Коломиї у квітні місяці на Провідну неділю за участі 24 фольклорних колективів області – тепер вже у статусі обласного. Коло учасників майстер – класів розширилось, в них взяли участь 120 майстрів з розпису писанки. Виставка - продаж пройшла за участю 130 майстрів декоративно-прикладного мистецтва. У цьому, 2009 році, фестиваль “Писанка" стає традиційним, у статусі обласного відкритого фестивалю. Фінансування фестивалю здійснюється з обласного бюджету та бюджету м. Коломия.

http://vezha.org/news/14259.html



Відвідайте також:


Громадський музей села Вербіж

Кімната-музей В.Івасюка

Центр гумору "Веселя оселя"