23 Березня 2012, 01:49

Із проханням вшанувати на належному рівні видатного українського письменника на сьогоднішній сесії обласної ради виступила Зінаїда Болюк. «Ім’я Богдана Лепкого тісно пов’язано з нашою областю. Він певний час проживав в Яремче. А в Рогатинському районі в селі Черче він разом зі своїм братом на початку ХХ ст. започаткував народним коштом будівництво санаторію «Черче». На території цього санаторію в 1933 році жителі села побудували для нього Віллу Богданівка, куди він приїжджав писав своє твори й лікувався в санаторії. В 70-х роках під приводом ремонту парку цю віллу розібрали і зараз там знаходиться тільки пам’ятний камінь», - зазначила чиновниця.

На разі створено громадську організацію, яка готова розпочати відновлення будинку.

А тому Болюк звернулася до голови облради й голови ОДА, а також всього депутатського корпусу, щоб посприяти у відновлення цієї садиби й створення на її базі музею імені Богдана Лепкого й декількох відпочинкових номерів.

Згідно проектно-кошторисної документації, яка була розроблена три роки тому, на ремонтні роботи потрібно витратити 540 тис. грн.

Фіртка



Відвідайте також:


Музей мистецтв Прикарпаття

Музей-кімната Назарія Яремчука

Літературний музей Прикарпаття