26 Березня 2012, 04:40

Художник Андрій Єфіменко, який родом з Луганщини, презентував свою першу експозицію «Неоднаково» в Івано-Франківському Музеї мистецтв Прикарпаття. «Свою експозицію я підбирав так, аби виразити власну громадянську позицію до усіх проблем, які болять українців. На жаль, нині віри у людей стає менше, попри те, що з’являється більше ритуалів, бачу, що з’являється більше аптек, та це не додає нам здоров’я», - говорить Андрій Єфіменко.

Він зізнається, що багато років працює в дизайні та архітектурі. Спостерігає, що після капремонту будинки залишаються безликими, втрачають свою самобутність та дух часу. Все це, говорить Андрій Єфіменко, його не залишає байдужим і спонукає до філософських тем у малярстві. Серед домінуючих, говорить художник, є теми янголів, добра і зла. Улюбленим залишається образ України.

«Картина «Патрія – Україна» сподобалась усім моїм близьким. Україна – це жінка, яка тримає вогник у мерзлому човні, який пливе не рікою, а стоїть серед снігу у сильний мороз і хурделицю. Вона одинока і беззахисна. Так я бачу нашу батьківщину», - зізнається Андрій Єфименко.

Нині художник шукає свою техніку у малярстві. Це спонукає його до експериментів та пошуків. На це мистець не шкодує власного часу. Говорить, що днями може працювати у майстерні, добираючи мазки та штрихи на полотні задля того, аби пробудити думку у глядачів і не залишити їх байдужими.

Ірина Дружук, ІВАНО-ФРАНКІВСЬК


Відвідайте також:


Музей родинних професій

Музей села «Криворівня»

Кімната–музей села Чернятин при бібліотеці-філіалі