28 Квітня 2009, 11:14

Івано-франківський краєзнавчий музей запрошує відвідати виставку, присвячену 50-ій річниці першої експозиції в ратуші. Вона створена на основі фотодокументальних матеріалів з фондів краєзнавчого музею — архівних матеріалів, документації 50-60-иих років і фотографій колишніх працівників.

За словами директора Івано-Франківського краєзнавчого музею Ярослава Штиркала, найраритетнішим експонатом музею є саркофаг Ярослава Осьмомисла. Не можна забувати про долітописний скарб, знайдений на Галиччиній могилі.

«Наші музеї по експонатах не є гірші за будь-які європейські музеї, — переконаний пан Штиркало. — У нас є унікальні експонати, тим більше наш музей — ми ж маємо 4 етнографічні групи, ми маєм Гуцульщину, Бойківщину, Покуття і Опілля. Це єдина область, яка багато з такої точки зору, є що демонструвати, навіть вишивки чотирьох регіонів — уже є що представляти».

На відкриття виставки, присвяченої ювілею, прибули представники влади. Завітали і ветерани музейної справи, які по краплині збирали історичні матеріали, які стали гордістю Івано-Франківщини і тепер зберігаються у фондах музею.

http://www.pravda.if.ua/news-7304.html



Відвідайте також:


Кімната–музей села Чернятин при бібліотеці-філіалі

Музей Михайла Грушевського

Народний музей Гуцульського театру Г. М. Хоткевича