07 Травня 2012, 11:47

Сьогодні у Івано-Франківську відбулося урочисте відкриття кімнати-музею Івана Вагилевича.

«Наступного року ми відзначатимемо визначну дату «Руської трійці». Позаду приміщення медичного університету буде відкрито пам’ятник роботи нашого визначного скульптора Володимира Довбенюка. Власне, ідея відкриття кімнати-музею виникла не спонтанно.

Тут є окремий стенд про лауреатів премії ім. І.Вагилевича, величезна колекційна збірня, яка налічує понад 100 унікальних речей і книжок», – розповідає один із ініціаторів створення музею академік Володимир Качкан.

До ініціативи відкриття нового музею долучилися також ректор медичного університету професор Микола Рожко, який взяв на себе усі фінансові витрати, і родина художників та краєзнавців Гаврилівих, які розробили концепцію музею.

За словами Володимира Качкана, аналогів такої кімнати-музею більше на Прикарпатті немає.

«Правильно, що ми відкриваємо музей саме сьогодні. Адже святкування ювілею міста дає багато можливостей для роздумів. Важливо, щоб кожен міг глянути на наше місто не лише з погляду сьогоднішнього дня, але і з погляду часу.

Відкриття музеїв, встановлення пам’ятників і меморіальних дощок є дуже важливим. Потрібно відновлювати те, що можна відновити, те, що говорить про наше коріння, про наше минуле. Воно потрібне для нинішніх людей», – зауважив заступник міського голови Михайло Верес.

.

.

Правда іф



Відвідайте також:


Національний заповідник «Давній Галич»

Музей гуцульського побуту, етнографії та музичних інструментів Романа Кумлика

Музей «Борцям за волю України» с. Копачинці