31 Травня 2012, 10:34

Після того, як у школах міста Івано-Франківська пролунав останній дзвоник, енергетики запросили дітей в гості до ПАТ «Прикарпаттяобленерго». Зокрема, під час літніх пришкільних таборів та проходження навчально-виробничої практики школярі відвідують музей історії електрифікації Прикарпаття та оглядають територію підприємства. Мета таких візитів – просвітно-історична та профорієнтаційна, це також спосіб нагадати дітям на початку літніх канікул про основні правила електробезпеки.

Під час візиту на підприємство діти більше дізнаються про перші електричні вогні рідного Станіславова, історію електрифікації краю та діяльність першої муніципальної Станиславівської електростанції, яка стала до ладу у 1930 році. Музей також демонструє зразки енергетичного обладнання, захисні засоби та спецодяг енергетика тощо. Огляд території енергокомпанії, у тому числі, й трансформаторної підстанції, робиться з акцентом на безпеку дітей, правила їх поведінки поблизу енергетичного обладнання.

«Зараз, на початку літніх канікул, коли у дітей є більше вільного часу та багато з них залишається без нагляду дорослих, існує нагальна потреба вкотре нагадати школярам основні вимоги безпечної поведінки поблизу енергетичного обладнання та у користуванні побутовими електроприладами, - наголошує координатор програми з популяризації дитячої електробезпеки ПАТ «Прикарпаттяобленерго» Ольга Тишко. – Наша компанія вважає за доцільне об’єднати зусилля енергетиків, педагогів та вчителів. У зв’язку з цим ми запропонували директорам шкіл запросити на батьківські збори у початкові класи наших працівників-волонтерів. Також впродовж діяльності пришкільних таборів у багатьох навчальних закладах міста наші експерти з електробезпеки проводять спеціальні розважально-пізнавальні зустрічі. Попереду – традиційна акція «Літо зустрічай, про безпеку пам’ятай» у літніх таборах нашої області. Енергетики переконані, що тільки спільно, постійно нагадуючи дітям про можливі небезпеки, ми зможемо вберегти їхнє життя і здоров’я та зробити канікули справді незабутніми та щасливими».

Найбільший інтерес до історії електрифікації Прикарпаття наразі виявили: Івано-Франківська школа-інтернат №1, школа-гімназія №1 та №3, школи № 5 і 26, Микитинецька ЗОШ. У період з 28 травня по 8 червня на вул. Індустріальній 34 мають побувати групи дітей з усіх навчальних закладів обласного центру.



Відвідайте також:


Івано-Франківський історико-меморіальний музей Олекси Довбуша

Музей «Писанка»

Центр гумору "Веселя оселя"