17 Липня 2012, 01:12

18 липня 2012 р. о 16.00 год. в приміщенні Музею мистецтв Прикарпаття (майдан А.Шептицького, 8) відбудеться відкриття виставок – «Із Полтавщини з любов’ю…» (рушники, народний одяг, писанки із колекції О.Опарія) та «Мальовничий дивосвіт» (художні вироби із бісеру майстрині Оксани Танчинець).

Олександр Опарій народився в с. Перехрестівка Роменського району на Сумщині. Закінчив Львівську національну академію мистецтв (кафедра художнього текстилю). Колекціонер полтавських жіночих сорочок кін. ХІХ-ХХ ст., а також рушників. Постійний учасник щорічних ярмарок народних майстрів України в Музеї народної архітектури та побуту України в м. Києві. Активний учасник всеукраїнських та міжнародних виставок – з художнього текстилю, виробів з порцеляни, декоративного розпису та писанок. Приватна збірка О.Опарія налічує близько 400 експонатів народного мистецтва, серед яких чільне місце займають жіночі святкові сорочки (близько 200 експонатів).

Оксана Танчинець народилася в с. П’ядики Коломийського району Івано-Франківської області. В 1995 році закінчила Калуське училище культури. Бісероплетінням займається з 1999 року. Працює в традиційному і сучасному напрямках. Створює і розвиває нові техніки за мотивами українських народних орнаментів. Поєднує класичне ткацтво з іншими техніками: нанизування, мозаїчне, ажурне плетиво, вишивка по основі, об'ємне плетіння. Виконує ґердани, силянки, пояси, браслети, сережки, краватки та інші вироби в етнічному стилі. Використовує чеський бісер різних форм, напівдорогоцінне каміння. Приймає активну участь в обласних, регіональних та всеукраїнських виставках народних майстрів і фестивалях. Роботи зберігаються в приватних колекціях в Україні та за кордоном.



Відвідайте також:


Музей історії давнього Галича

Історико-краєзнавчий музей О. Довбуша

Музей-кімната Назарія Яремчука