10 Серпня 2012, 02:39
Сьогодні в Музеї мистецтв Прикарпаття буде відкрито дві пам’ятні виставки. Перша з них — експозиція робіт Олександра Коровая, присвячена річниці з дня смерті художника. Його життєвий шлях – зразок людської гідності, добропорядності, толерантності, великої душевної щедрості, мудрості і оптимізму.
Навчався у неповній середній сільській школі, закінчив Київську художню СШ ім. Т. Шевченка і живописний факультет Одеського художнього училища. З 1952 року мешкав в Івано-Франківську, де відбулося його становлення як художника. Організатор художнього музею в Івано-Франківській ЗОШ №5 (1968 р.). Олександр Коровай працював у галузі станкового живопису. Автор художніх циклів: "По Карпатах", "Рідний край", "Богуславщина".

Ще одна виставка, яка буде відкрита також сьогодні, присвячена двадцятип’ятиріччю з дня смерті художника Петра Сахра. Він був уродженцем села Рожнів Косівського району. Навчався в Коломийській художній школі деревного промислу (1932—1935) та художній школі О. Новаківського у м. Львові (1935-1937). Закінчив Інститут штук пластичних у м. Львові у 1940. Член Спілки художників з 1970 р. Був репресований. Проживав у Коломиї. Роботи митця знаходяться у багатьох музеях України та світу.



Відвідайте також:


Регіональний історико-краєзнавчий музей Гуцульщини

Музей-кімната Назарія Яремчука

Музей родинних професій