06 Травня 2009, 10:57

6 травня 2009 року в Івано-Франківську відбуватиметься фестиваль християнського міста „Вгору серця 2009”. Фестиваль продовжує та розширює простір і традицію днів міста в Івано-Франківську, він створений для людей, які у цьому місті живуть: народжуються, навчаються, працюють, відпочивають. Більшість мешканців нашого міста є християнами і кожний по-своєму виражає приналежність до християнського міста.
Організаторами фестивалю „Вгору серця 2009” виступають Спільнота Віднови у Святому Дусі „Як Марія” УГКЦ, Молодіжна комісія Івано-Франківської єпархії УГКЦ та мистецька агенція „АртПоле”. Фестиваль відбувається з благословення Правлячого Архієрея Івано-Франківської єпархії УГКЦ Кир Володимира Війти шина та за підтримки виконавчого комітету Івано-Франківської міськради.

Вгору – тільки чисті серця! Щасливі чисті серцем, бо вони побачать Бога” – таким є цьогорічний ключовий салоган фестивалю. Основною метою фестивалю є надання змоги пережити духовне піднесення через живе спілкування, музику, фото та відео, театр руху та жесту, спільну творчість. Відкритий простір фестивалю прийме кожного – і дитину, і дорослого. Дитячі та сімейні конкурси з малювання, співу, молодіжний концерт з девізом „Не халтуримо, граючи для Бога” створять простір радості. Простір таїнств та тиші складатимуть читання слова Божого, споглядання ікон, молитви, Сповідь. Простір питань і відповідей – це інтерактивні бесіди молоді та священиків. Сприятимуть створенню відповідної атмосфери фотовиставка „Франківськ – християнське місто” та марафон короткометражного відео.

Минулого року фестиваль зібрав біля трьох тисяч учасників. Опитування тих, хто брав участь у цьому дійстві, свідчить про те, що фестиваль був вдалим і цікавим, вніс новизну у християнський простір міста.
Цьогорічний фестиваль „Вгору серця” об’єднав різних за віком та соціальним статусом людей у Школі Ангелів – волонтерів фестивалю. Організатори очікують, що фестиваль „Вгору серця” знайде своє особливе місце у серці кожного івано-франківця, сприятиме об’єднанню людей та творитиме сучасну християнську культуру.
„Бог є всюди, треба тільки пам’ятати про це і вміти Його бачити. Ми не творимо нічого нового, ми тільки намагаємось відновити старе, те, що перейшло від наших предків і виразити це по-сучасному”, – твердять організатори.

Очікується, що фестиваль відвідають близько 5 тисяч мешканців та гостей міста. Подія підкреслить значення християнських цінностей, сприятиме формуванню позитивного іміджу Івано-Франківська та України в міжнародному контексті.
Запрошуємо відвідати заходи фестивалю „Вгору серця” 6 травня:
- з 9 години – храм Різдва Христового по вул. Мазепи;
- з 13.00 години – мала сцена у парку Шевченка;
- з 18 години – концерт на сцені біля міського озера.

http://www.pravda.if.ua/news-7376.html



Відвідайте також:


Історико-краєзнавчий музей с. Кунисівці

Музей караїмської історії та культури

Історико-краєзнавчий музей с. Космач