11 Вересня 2012, 03:09
16 вересня в Івано-Франківську в рамках святкувань, присвячених отриманню містом Почесного Знака Ради Європи, пройде фестиваль декоративно-прикладного мистецтва і народних ремесел «Прикарпатський вернісаж». Проведення фестивалю саме у день вручення високої європейської нагороди місту має на меті гідним чином презентувати місцевий прикарпатський колорит закордонним гостям, які прибудуть на урочисту церемонію, повідомляє ГолосUA.

За інформацією організатора фестивалю, яким виступає Івано-Франківський міськвиконком, взяти участь у фестивалі вже зголосилося понад 60 народних умільців, а загальне число очікуваних учасників, за прогнозами начальника управління туризму Івано-Франківського міськвиконкому Володимира Устинського, досягне 200 чоловік.

У цьому році фестиваль буде проходити одночасно на двох локаціях - вулиці Низовій і художньо-культурному центрі «Бастіон», розташованому поруч з місцем проведення урочистої церемонії (площею Шептицького). Таке рішення організатори прийняли, щоб розділити звичайну для свята торгівлю місцевими сувенірами та виставки з майстер-класами народних умільців, які зберігають і відроджують давні народні ремесла, популярні колись на Прикарпатті.

Крім традиційних ремесел, на фестивалі обіцяють презентувати і модерні твори декоративно-прикладного мистецтва, засновані на етнічних мотивах з використанням старовинних технік. В рамках фестивалю будуть представлені гончарні вироби та вироби з натурального каменю, ковані вироби, а також безліч вишитих і тканих речей, дерев'яний посуд і предмети побуту з ручним різьбленням, прикраси з бісеру та інших речей, що тішать око.

Повний календар фестивалів та інших культурно-мистецьких заходів на 2012 рік можна переглянути тут.


Відвідайте також:


Народний музей освіти Прикарпаття

Карпатський крайовий музей визвольних змагань

Музей «Хата-Гражда» гуцульської господарки