13 Травня 2009, 10:52

Запрошуємо Вас на виставку ляльок Оксани Цюпи "Дикі квіти весни", що проходить на п'ятому поверсі Культурно-мистецького центру "Є".

Художниця Оксана Цюпа народилася в Києві. Закінчила Київський технологічний інститут легкої промисловості за фахом «художнє моделювання одягу». Працювала на Київській кіностудії ім. Олександра Довженка. Займалася декоративною керамікою, живописом по склу, виготовленням клаптевих ковдр (печворк). Текстильною лялькою захопилася у 2000 році.

Організувала ряд персональних виставок ляльок. Роботи Оксани Цюпи перебувають у приватних колекціях України, Європи та Америки. На виставці «Дикі квіти весни» представлені такі чарівні персонажі, як Лісунка, Доля, Мольфарка, Жаб’яча Царівна, Мавка та ін.. Вони є непрості, інші, дикі, «ті, що відають» - це незбагненні й дикі істоти, що завжди жили поруч з нами.

Вони прийшли до нас із древньої, дохристиянської, землеробської свідомості, із сивої давнини. Дуже довго посідали вони чільні місця в пантеоні українських богів-поганищ, а потім цих міфічних, фольклорних створінь спробували знищити, але тільки й спромоглись витіснити ген за живопліт християнської свідомості. Тож відтоді й живуть-дичавіють вони на тому узбіччі, вже навіть не по селах, а ще далі – у лісах, гаях, яругах, на луках, над озерами, ріками…

Виставка триває з 12 до 22 травня.Вхід - вільний



Відвідайте також:


Народний краєзнавчий музей ім. Юліана Целевича

Музей визвольних змагань Покутського краю

Літературно-меморіальний музей Івана Франка