01 Лютого 2010, 12:14
В Музеї етнографії та екології Карпатського краю м. Яремче експонується виставка ікон, художніх полотен та скульптур з колекції отця-місіонера Ярослава Свищука (1921–2005)
Отець Ярослав Свищук народився в селі Зелена на Надвірнянщині. Навчався у Львівській Богословській Академії та Католицькому університеті у Вашингтоні.

Тривалий час виконував обов’язки заступника пароха катедри Св. Миколая в Чикаго. Як місіонер отець побував в двадцяти трьох країнах світу. В 1993 році запрошений в Україну викладачем Івано-Франківського теологічно-катехитичного інституту. Стараннями отця Ярослава в с. Дора побудовано монастир сестер Св. Вікентія, церкву Св. Петра і Павла, монастир згромадження Св. Андрея. Є автором книг «На грані сьомої декади», «В дусі великого митрополита», «Лелеки, повертайтесь додому», «Ідіть і навчайте всі народи».

В 1994 році отець Ярослав перевіз з США в Україну велику колекцію непересічної цінності творів образотворчого та прикладного мистецтва, яку збирав упродовж свого сподвижницького життя на чужині.

Протягом наступного місяця яремчанці та гості міста матимуть змогу оглянути ікони, портрети, сюжетні полотна таких відомих митців українсько діаспори, як Петра Андрусіва, Омеляна Мазурика, Якова Гніздовського, Михайла Дмитренка, Миколи Бідняка та інших знаних майстрів пензля.
http://ifportal.net/


Відвідайте також:


Музей мистецтв Прикарпаття

Регіональний історико-краєзнавчий музей Гуцульщини

Музей –пам’ятка дерев’яної архітектури і живопису ХVI -ХІХ ст. – церква св. Духа (філіал Івано-Франківського обласного художнього музею)