21 Квітня 2010, 11:43
З 20 по 22 квітня 2010 року на базі дитячого лікувально-оздоровчого комплексу "Сокіл" (с.Сокіл Галицького району) проходить обласний фестиваль молодіжних трудових загонів "Ми працею славимо тебе, Україно!", організований управлінням у справах сім’ї та молоді обласної державної адміністрації.

В рамках проведення обласного фестивалю відбудеться засідання за «круглим столом» на тему: «Зайнятість молоді через організацію діяльності молодіжних трудових об’єднань», презентація тематичного відеофільму «Нам би життя своє, як кіноплівку…», молодіжна акція «Відродити. Пам’ятати. Зберегти», трудовий десант: прибирання берегів р. Лімниця в районі с. Сокіл, а також різноманітні спортивні, мистецькі конкурсні програми.

В обласному фестивалі молодіжних трудових загонів 2010 року беруть участь кращі молодіжні трудові загони з восьми районів та міст області: Галицького, Долинського, Калуського, Косівського, Рогатинського, Тисменицького, міст Івано-Франківська, Коломиї.

Переможець обласного фестивалю буде запрошений до участі в ІV Всеукраїнському огляді – конкурсі молодіжних трудових загонів «Ми працею славимо тебе, Україно!», що проходитиме в АР Крим.

Довідка.

У 2009 році в області працювало 44 молодіжних трудових загони, в яких задіяно понад 870 осіб.

Організовуючи роботу щодо сприяння працевлаштуванню та вторинній зайнятості молоді, управління у справах сім’ї та молоді обласної державної адміністрації спільно з Івано-Франківським обласним молодіжним центром праці залучають студентів до участі в молодіжних трудових загонах. Ця ідея власне не є новою, але досвід практичної роботи підтверджує, що діяльність трудових об’єднань молоді економічно виправдана, дає позитивний виховний ефект, має популярність у молодіжному середовищі, допомагає у вирішенні матеріальних проблем і сприяє фізичному і духовному оздоровленню молодих людей.

Молодіжні трудові загони – це можливість для змістовного проведення дозвілля, можливість пошуку нових друзів, а також отримання додаткового заробітку. Членами загону можуть бути учні загальноосвітніх шкіл і професійно-технічних навчальних закладів, студенти та курсанти вищих навчальних закладів, які не мають медичних протипоказань до виконання передбачених договором робіт.

Минулого року молодіжний трудовий загін «ХіД» з Рожнятівського району, який представляв Івано-Франківську область зайняв ІІІ місце на Всеукраїнському фестивалі молодіжних трудових загонів «Ми працею славимо тебе, Україно!», що проходив в с. Піщане, Автономної Республіки Крим з 25 по 28 серпня 2009 року за сприяння Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту.

Участь молодіжного трудового загону «ХіД» у Всеукраїнському фестивалі активно підтримали управління у справах сім’ї та молоді обласної державної адміністрації та Рожнятівська райдержадміністрація.

У фестивалі взяли участь 15 молодіжних трудових загонів з областей та міст України. Честь своїх областей захищали юнаки і дівчата з Донецької, Дніпропетровської, Житомирської, Запорізької, Івано-Франківської, Київської, Луганської, Миколаївської, Полтавської, Рівненської, Тернопільської, Херсонської, Черкаської і Чернігівської областей, а також з міст Києва та Севастополя.

Переможцем фестивалю став трудовий загін Всеукраїнської молодіжної громадської організації „Асоціація трудових об’єднань молоді України” (АТОМ), який складався виключно з представників Луганської області. Друге місце посів трудзагін Луганського політехнічного коледжу, а почесне третє вибороли юнаки та дівчата з Івано-Франківщини.

http://www.gov.if.ua/modules.php?name=News&file=article&sid=11034



Відвідайте також:


Снятинський літературно-меморіальний музей Марка Черемшини

Літературно-меморіальний музей Івана Франка

Кімната-музей Героїв ОУН-УПА