12 Вересня 2010, 10:24
Виставку "Барвистий світ розпису" відкрито у малому залі Івано-Франківського художнього музею. Представлено творчий доробок народної майстрині Галини Аронець-Бегар. Хоч її творчість припадає переважно на 70-80-і роки минулого століття, виставка фактично відкриває нове ім’я в народному мистецтві.

Декоративний розпис на папері Галини Аронець-Бегар практично невідомий. Це важко уявити, коли дивишся на її композиції з квітів, на її пташок із квіткових фрагментів. Тобто на тому полі, де найшвидше згадується ім’я Параски Хоми, бачимо ще один квіт таланту.

Не те щоб її не помічали: "Декоративну квітку" відзначено на виставці учнів Косівського училища декоративно-прикладного мистецтва, у журналі "Народна творчість та етнографія" згадували її роботи. Але майстриня своїм фахом обрала вишивку, працювала вишивальницею в художньому фонді, в запасниках художнього музею зберігається більшість її вишиваних творів. А декоративний розпис представлено із фондів краєзнавчого музею.

Життя Галини Аронець-Бегар обірвалося надто рано: вона відійшла у 1987-у, їй було ледь за сорок. Завдяки директору художнього музею Михайлові Дейнезі твори вдалося оформити і представити глядачам.

ОДТРК



Відвідайте також:


Музей народного мистецтва та побуту Гуцульщини

Літературно-меморіальний музей Василя Стефаника

Регіональний історико-краєзнавчий музей Гуцульщини