03 Лютого 2011, 10:49
У Музеї історії міста Коломиї сьогодні відкриється виставка картуна і графіки Любомира Винника зі Швейцарії. Картун — назва сучасної карикатури. На відміну від традиційної, побутової, політичної, він, картун, обходиться без підписів, тексту, які пояснюють і доповнюють карикатуру. Це малюнки «без слів», інтелектуальна і проблемна графіка.

Любомир Винник – дуже відома особистість за кордоном, однак в Україні про нього мало знають. Цю людину без перебільшення можна назвати феноменом – він пише статті, фотографує, малює карикатури, колажі, рисунки та захоплюється живописом.

Про його успіх свідчать 49 національних та інтернаціональних індивідуальних виставок по світу. Окрім того, Любомир Винник – член Спілки журналістів Швейцарії та Міжнародної федерації журналістів, володар Золотої медалі Європи за досягнення в мистецтві. Художні праці корінного українця є в картинних галереях та приватних колекціях Європи.

Минулого року, у вересні, поціновувачі фотомистецтва мали змогу відвідати виставку «З фотокамерою по світу» від Любомира Винника. Тепер він презентуватиме ще новий та не відомий для нас вид мистецтва.

Отже, сьогодні, Коломия, Музей історії міста.

ОДТРК



Відвідайте також:


Народний музей Гуцульського театру Г. М. Хоткевича

Історико-краєзнавчий музей с. Чернелиця

Музей Калущини