03 Березня 2011, 11:22
У Національному заповіднику “Софія Київська” відкрили виставку художників-викладачів Інституту мистецтв Прикарпатського національного університету ім. Василя Стефаника.

Вісім авторів: Світлана Хміль, Богдан Бринський, Володимир Сандюк, Богдан Бойчук, Микола Павлюк, Богдан Гладкий, Олег Чуйко та Володимир Лукань запропонували глядачам кращі зразки свого доробку, створені впродовж кількох останніх років.

При відсутності спільної задекларованої теоретичної платформи виставка створює цілісний, комфортний арт-простір. Його характер доволі демократичний, оскільки експозиція сповнена розмаїття емоційних і формальних градацій, демонструє широкий жанровий і стильовий діапазон творів, - зазначає кандидат мистецтвознавства Лідія Хом’як.

Семеро чоловіків давно згуртувалися в авторський колектив, що не раз презентував свою творчість глядачам на групових виставках. На весняній презентації у столиці до семи чоловічих додано жіночу ноту. Учасники проекту налаштовані на відкритість діалогу, на активні форми взаємодії з потенційним глядачем: дискусійні обговорення, спілкування через книгу відгуків, зустрічі з колекціонерами, критиками, галерейними менеджерами, перманентний розпродаж окремих робіт чи влаштування цільових аукціонів. Планується також організація виставок іншого формату у різному авторському складі.

Найближчою метою, безсумнівно, є налагодження контактів з художниками інших міст України. І, звісно, кожен з авторів бажає віднайти у багатогранному сучасному мистецькому світі своє художницьке обличчя.

ОДТРК



Відвідайте також:


Музей народної творчості Михайла Струтинського

Івано-Франківський історико-меморіальний музей Олекси Довбуша

Народний музей освіти Прикарпаття