19 Квітня 2011, 11:55

Сьогодні у приміщенні благодійної громадської фундації ім. короля Юрія відбулася прес-конференція з нагоди фестивалю Христового міста «Вгору серця 2011».

Його організатори розповіли про заплановані заходи, серед яких – вело-проща, карнавальне дійство вулицями міста, концерти (біля Ратуші та на сцені біля міського озера). Також презентували спеціальний, III-й випуск фестивального журналу, запросили поволонтерити усіх охочих, анонсували «мармулядовий» фотозвіт.

Фестиваль «Вгору серця» став уже доброю традицією Івано-Франківська і цьогоріч проводиться вчетверте.

Христина Підлісецька, християнка-співачка, директор фестивалю:

«Все просто: робимо, що вміємо, і чого прагнуть наші серця. Для мене, як мешканки рідного міста, дуже важливо, щоби тут, у моєму домі, був порядок. Мені здається, християнство – найкращий шлях до впорядкованості та порядку у власному домі, місті. А найкращий порярдок може бути тоді, коли всі співмешканці згуртуються. Та й узагалі, "Вгору Серця" – це чудова траєкторія для всього життя, спосіб виявлення християнства не словом, а дією».

Отець Зеновій Слоїк, працівник Молодіжної комісії УГКЦ, співорганізатор фестивалю:

«Щодо церкви, священиків і християнства є багато стереотипів та упереджень. Тому стараємося бути якомога ближчими до молоді, адже наша основна мета – євангелізація. Щороку при підготовці до цього фестивалю наманаємось робити так, щоби результат був на щабель вище. Наприклад, цьогоріч започатковуємо молодіжний християнський табір на березі моря в Криму. Бачимо, що така жвавість по-християнськи заохочує багатьох наших співгородян до добрих вчинків і це дуже гарно. Надалі хочеться, аби в рамках цього фестивалю громадянин з будь-якого куточка світу мав можливість висловити християнську позицію».

Ярема Стецик, художник, музикант, співорганізатор фестивалю:

«Тішимося, що фест збирає під свої проекти уже існуючі. Хочемо, аби все це жило в нашому місті постійно, а фестивальні дні були лише кульмінацією. Аби люди відчували духовну енергетику Івано-Франківська і в цьому прославляли Бога. Аби наші чиновники розуміли, що слово і пісня саме цього фестивалю дають значно більше для самого міста, аніж приїзд із далеких країв закордонної зірки. А стосовно локальності, то свідомо тримаємо цю марку, бо для нас важливо робити усе це власне для свого міста, для самих себе. Особисто я дуже радію, що гурт «Перкалабські придатки» вийде цьогоріч на сцену з «Молитвою про радість». І це буде їх власний вияв любові до Бога.

Роман Калин, музикант, куратор музичного напрямку:

«Рано чи пізно людина усвідомлює, що всі її таланти даровані Богом. Дякувати Йому можна по-різному. Окрім того, що прославляємо Бога доброю, якісною, веселою музикою, також маємо гарну нагоду залучати до євангелізації молодь».

Довідка

Ідея проведення фестивалю виникла у молодіжної християнської спільности «Як Марія», яка й організувала цей фест уперше чотири роки тому. Нині фестиваль підтримує міське управління у справах сімї, молодіжної та гендерної політики. Щороку в ньому беруть участь близько сотні волонтерів, музиканти з України та з-за кордону. Зокрема, «Ковчег Ноя», «Кана», «Mateo», «Хвилю тримай».

Програма фестивалю

26 квітня

Вело-проща «Ісус благословляє подорожніх» (Благословення транспортних засобів та їх власників біля мальованого на бетонній стіні образу Ісуса Христа, що на вул. Юності, 23)
15.30 виїзд велосипедистів із перехрестя вулиць Юності та Тисменецької (біля кооператора)
16.00 благословення транспортних засобів та їх власників
16.30 рух велосипедної колони до площі Ринок, де її учасники приєднаються до акції, що присвячена 25-літтю Чорнобильської трагедії

6 травня

14.00 – 17.00 сцена біля ратуші

14.00 – 18.00 міні-карнавал вулицями міста.
До участі запрошуються всі християнські спільноти, молодіжні організації, парафії Івано-Франківська, монаші згромадження, а також усі бажаючі

18.00 – 22.00 концерт на сцені біля міського озера (живий звук) + Розваги від пласту

«молодь Воплоченого Слова + Роман Калин («Гринджоли»)» Івано-Франківськ
«Як Марія» (Івано-Франківськ)
«Осанна» (Івано-Франківськ)
«Діти Царя» (Рівне)
«Дім Божий» (Тернопіль)
«Перкалабські придатки» (Івано-Франківськ)
«Глорія + Хоттаб (Хвилю Тримай)» (Івано-Франківськ)
«Пропала Грамота» Київ – (Кам’янець-Подільський)

?-? травня

Фестивальний Фото-звіт за чотири роки
(Арт-кафе «Мармуляда», вул. Чорновола, 23)

Спеціальний проект фестивалю – «Фестивальний журнал» (Випуск III)

Репортер



Відвідайте також:


Історико-меморіальний музей Степана Бандери (філіал музею визвольних змагань Прикарпатського краю)

Хата-музей кінофільму «Тіні забутих предків»

Літературно-меморіальний музей Леся Мартовича