27 Квітня 2011, 12:11
У виставковій залі Національного заповідника «Давній Галич» відкрито виставку палеонтологічної збірки Віктора Матури. В експозиції представлено предмети, які зібрані аматором – дослідником впродовж останнього року на теренах Галицького (м. Галич, м. Бурштин, с. Блюдники) та Тисменицького районів (с. Козино). Загалом, це близько 300 експонатів, основне датування яких віднесено до крейдяного періоду історії. Виставка буде особливо цікавою для учнівської та студентської молоді, яка на прикладі предметів збірки зможе ознайомитися з доісторичним періодом нашого краю - щоб кожен міг побачити «…те, що було колись на дні моря…».

Серед предметів колекції особливо цікавими є аманіти, корали, ракушки, молюски та багато ін. У вільний від роботи час п. Віктор мандрує долинами річок Дністер та Лімниця, шукаючи нові експонати для неї. Розказувати про свої пошуки п. Віктор може довго, описуючи предмети колекції і прив’язуючи їх до давнього минулого, коли на цих теренах був давній океан Тетіс. На думку колекціонера, завдяки палеонтології він здобув три речі: друзів у різних регіонах нашої та інших держав; здоров'я – оскільки багато подорожує; знання про минуле нашого краю.

Додатково:

Збирач палеонтології Віктор Матура народився в 1951 р. у м. Івано-Франківську. Завершив Івано-Франківський інститут нафти і газу, військовий пенсіонер. Одружений. Окрім палеонтології цікавиться рибальством та рибництвом.

ОДА



Відвідайте також:


Музей побуту та етнографії Західного регіону

Музей "Природа Землі Галицької"

Музей Михайла Грушевського