24 Червня 2011, 11:23
В Україні вже вп’ятнадцяте проходитиме щорічний національний фестиваль короткометражних фільмів, заснований Михайлом Іллєнком, який має назву «Відкрита Ніч». Простір вітчизняного кіномистецтва цього року відкриватиметься упродовж ночі з суботи на неділю, з 25 на 26 червня, і його особливістю є розширення фестивального майданчика. Досі аудиторія присутніх на черговому фестивалі складалася з гостей на Андріївському узвозі у Києві та глядачів телекомпанії ICTV, в ефірі якої транслювалася конкурсна частина програми.

А цього року П’ятнадцятий дубль фестивалю, від першого до останнього фільму, окрім Києва, Львова, Дніпропетровська, Чернівців і Запоріжжя, одночасно і синхронно відбудеться також і в Івано-Франківську в театрі кіно "Люм’єр".

Фестиваль «Відкрита Ніч — дубль 15» присвячено пам’яті видатного українського режисера, сценариста, письменника, художника, педагога, кінематографіста Юрія Іллєнка, внесок якого не вміщується у скарбницю тільки української культури, адже він став частиною культури світової. Отже, на початку фестивалю глядачі побачать фрагменти з фільмів Юрія Іллєнка.

Окремою сторінкою фестивалю у позаконкурсній програмі «Подія» буде фільм «Кросс» режисера Марини Вроди, який одержав Головний приз Канського фестивалю серед короткометражних фільмів.

Організатори фестивалю зауважують, що, враховуючи кризовий стан національного кіновиробництва, "Відкрита Ніч" не встановлює суворого технічного цензу для фільмів фестивальних програм, надаючи шанс не так змаганню інженерних (фінансових) амбіцій, як пошуку справжніх авторських внесків.

Головний фестивальний майданчик 2011 року — Козацьке Селище «Мамаєва Слобода». Фестиваль з самого початку планувався як мобільний, рухомий. Багато разів він відбувався за несприятливої погоди, у складних обставинах. І щоразу знаходить нові форми, нові майданчики, нові місця проведення, розширюючи таким чином свою географію.

ОДТРК



Відвідайте також:


Музей «Лісова скульптура»

Історико-краєзнавчий музей О. Довбуша

Музей народного мистецтва та побуту Гуцульщини