22 Грудня 2011, 03:07

Івано-Франківський обласний художній музей запрошує на виставкку "Янголи в колегіаті", яка відкриється 22 грудня 2011 р. о 16.00 год. і триватиме протягом двох тижнів.

Щосекунди янголи виконують свою місію, оберігаючи та захищаючи нас, залишаючись при цьому за межами часу, у вічності. А для нас, мистців Івано-Франківська, небожителі є ще однією спонукою для створення хвали Прекрасному і Високому засобами малярства. «Янголи у колегіаті» 2011 року – це своєрідна звітуючи виставка за рік пройдешній, де широкій громаді відкриваються як давно відомі так і нові імена. Цього року на огляд представили свої роботи Михайло Тимчук, Юрій Писар, Владислав Симчич, Олександр Тимків, Жанна Мендель, Кочержук Микола, Оксана Коробка, Петро Родіонов, Надія Щерба, Вікторія Волосянко, Іванна Кочмар та Михайло Дейнега.

Виставці передував пленер, що тривав у художньому музеї, протягом двох місяців, де для всіх бажаючих були створені умови для студійного живопису надихаючись скульптурами та самою атмосферою музею.

На виставці представлені твори, що об’єднанні єдиною ідеєю – ідеєю Янголів, хоч по різному інтерпретовані згідно задуму та манери авторів. Кожен мистець описував красу безтілесних істот по різному, хтось підходив до цього із сторони формалізму, хтось вирішував тему за допомогою символів, а хтось – реалістичного з ображення. Проте хочеться відзначити ту велику творчу наснагу, що виявляють мистці у такій нелегкій справі, де з-під крила художньо музею вилонюється нова школа мистецтва яку мистецтвознавці Києва іменують як «Підкарпатська школа».

І на останок хочеться подякувати Івано-Франківському художньому музею, фірмі «Форест Гамп», ТОВ «БКФ – Електро», ТОВ «Декра-Машина Технологія» за підтримку та сприяння творчості молодих мистців.



Відвідайте також:


Краєзнавчий музей с. Кропивник

Історико-меморіальний музей Степана Бандери (філіал музею визвольних змагань Прикарпатського краю)

Пластовий табір – музей “Сокіл”