23 Травня 2012, 12:21
Традиційно фестиваль відбудеться з 12 по 16 липня поблизу села Уніж Городенківського району Івано-Франківська області. Цього року на відвідувачів фесту, як запевняють його організатори, чекають неймовірні музичні відкриття – угорський organic trance project Airtist, що поєднав в собі танцювальну електронну музику з дримбою та діджеріду та чеський Deši, в якому також звучить діджеріду, але вже зовсім інакше, несподівано ніжно, зустрічаючись із кларнетом.
Два абсолютно різних гурти з Польщі - іронічні й голосні Mitch & Mitch та емоційні, віртуозні, струнні VOŁOSI. Балканськими музичними сумішами, настояними у лапландському кліматі потішать Jaakkoo Laitinen& Väärä Raha з Фінляндії. Привітати десятий фестиваль новими програмами збираються улюблені учасники попередніх років, французи Red Cardell та відоме міжнародне музичне угрупування Transglobal Underground. З новою програмою виступить також білоруське тріо Port Mone.

Передбачається і кілька абсолютних прем’єр, зокрема, на театральній сцені. Програму нічних перформенсів відкриватиме трилогія «Втрачений Рай. Дике Поле. Стріла» від Олени Костюк — давні українські пісні, сучасна академічна музика та відео-живопис. А в наступні ночі продовжать Zira з театром вогню «Проти ночі» та Сергій Жадан з гуртом «Ойра» та відео-студією «Антресоля».

Щодо українських музичних проектів, то постійні учасники фесту – Бурдон, ДахаБраха і Перкалаба – знову виступатимуть цього річ. Крім них, вперше на АртПолі «засвітяться» «Люди добрі», «ГИЧ-оркестр», Zapaska & BeBoBul, Дичка та Перкалабські придатки. Останні безпосередньо пов’язані з відомим відвідувачам фестивалю хором «Як умієм, так і пієм» під орудою Яреми Стецика, до якого кожен може долучитися вже зараз.

Наразі формується повна програма майстер-класів та кіно клубу.

Також організатори на численні прохання продовжили продаж квитків на фестиваль за ціною 280 гривень – на усі дні, та 200 грн. на три дні, Одноденні квитки можна буде придбати безпосередньо на фестивальному майданчику. Їх вартість становитиме 70 грн.

Квитки є на сайтах: www.kvytky.ua, www.karabas.com та bilet.open.ua, www.internet-bilet.ua, 1001bilet.com.ua, parter.ua.

Програма

12.07 - Люди добрі; Deši (Чехія); Кораллі; Port Mone (Білорусь).

13.07 - ГИЧ-оркестр; Zapaska & BeBoBul; Red Cardell (Франція); Mitch & Mitch (Польща).

14.07 - Бурдон; Zira; ДахаБраха; Transglobal Underground (Британія-Індія).

15.07 - Дичка; Перкалабські придатки (з фестивальни хором); VOŁOSI (Польща); Jaakkoo Laitinen& Väärä Raha (Фінляндія).

16.07 - Брас-бенд; Уляна Горбачевська з проектом «Ультрамарин» (Україна-Німеччина-Литва); Airtist (Угорщина) і звісно ж Перкалаба, яка традиційно закриватиме фестиваль.

http://paralleli.if.ua/

Повний календар фестивалів та інших культурно-мистецьких заходів на 2012 рік можна переглянути тут.



Відвідайте також:


Музей «Берегиня»

Музей «Лісова скульптура»

Центр гумору "Веселя оселя"