23 Серпня 2012, 02:49

22 серпня у Музеї мистецтв Прикарпаття відкрито виставку творчих робіт створених на пленері у Верховині. Попленерова виставка зібрала під своє крило представників із різних куточків України – Києва, Харкова, Дніпропетровська, Хуста, Калуша та Івано-Франківська. Підтримку акції надало управління культури, національностей та релігій Івано-Франківської облдержадміністрації.

Прекрасні умови проживання в готелі «Гердан» у мальовничому видолинку річки Черемош спонукали до творчої праці, а літні ночі у Верховині перетворювалися на запальні та бурхливі обговорення розвитку сучасного мистецтва.

Михайло Дейнега, Михайло Тимчук, Юрій Писар, Богдан Губаль (Івано-Франківськ), Артур Єфремов (Калуш), Сергій Галай (Хуст), Ілля Бондаренко (Дніпропетровськ), Владислав Казаченко (Харків), Вячеслав Казаневський, Леонід Павленко (Київ) - різні за характером, віком, досвідом роботи, представляли різні школи і сприйняття Карпат. Від викладача до студента – категорія, котра «перемелювалася» і творила потужний творчий колектив «Верховина – 2012».

Свою попленерову виставку автори присвячують Дню Незалежності України. Із вірою, надією і любов’ю у серці доносять до шанувальників мистецтва свій доробок – відтворену на полотнах неповторну красу мальовничого закутка Карпат.

Виставка триватиме у Музеї мистецтв Прикарпаття з 22 серпня по 12 вересня 2012 р.




Відвідайте також:


Літературний музей Прикарпаття

Національний заповідник «Давній Галич»

Національний музей народного мистецтва Гуцульщини та Покуття ім. Й. Кобринського